Články

Vaša jedinečná svadba krok za krokom...

Články

Vaša jedinečná svadba krok za krokom...

O čom informovať svadobných hostí

Kde bude hostina? Ako sa tam dostaneme? Ubytovanie budete zabezpečovať? Môžem si so sebou zobrať svoju novú priateľku? Tieto a mnohé ďalšie otázky budú prichádzať od vašich hostí krátko pred svadbou, tak ich predbehnite a poskytnite im všetky potrebné informácie vopred. Nájdete tu aj stručné body, na čo všetko nezabudnúť.

Čítať viac

Svadobný bathroom basket

Aby vám vo vašom „bathroom baskete“ pre hostí nič nechýbalo, pomôžte si týmto zoznamom. Vašich hostí tento košík určite poteší a svadbu si ešte viac užijú.

Čítať viac

Papierovačky a poplatky: civilný sobáš

Vybavovačky a papierovačky pred civilným sobášom sú o niečo jednoduchšie ako pri cirkevnom, ale aj tak netreba na pár vecí zabúdať a vybaviť si všetko včas. Niekedy sa s civilným obradom spájajú aj viaceré poplatky a aj o nich sa dočítate viac v tomto článku.

Čítať viac

Papierovačky a poplatky: cirkevný sobáš

Proces vybavovania oficialít a papierov okolo cirkevného sobáša je o niečo zdĺhavejší ako v prípade civilného, ale netreba sa toho desiť. V tomto článku nájdete všetky kroky, ako postupovať spolu s pár otázkami ohľadom cirkevného sobáša, ktoré sa možno bojíte opýtať.

Čítať viac
alkohol na svadbe

Koľko alkoholu treba na svadbe?

Väčšina z nás pred vlastnou svadbou nikdy podobne veľkú akciu nikdy neorganizovala a preto sme si nevedeli predstaviť, koľko nápojov môže také množstvo ľudí vypiť. Preto vám prinášam rozbor, ako nad výberom množstva a druhov alkoholu a nealka rozmýšľať aj s jednoduchou infografikou pre ľahšie rozhodovanie.

Čítať viac
rady pre nevesty

Najlepšie rady pre nevesty

Hoci by ste si určite radšej prečítali 10 jednoduchých rád pre nevesty pri plánovaní svadby a pre svadobný deň, avšak ja som sa rozhodla pre 23 takýchto super rád a chcela by som sa o ne podeliť s Vami.

Čítať viac

Darčeky pre svadobných hostí?

Darčeky pre hostí sú veľmi diskutovaná téma, keďže dokážu celkom ubrať zo svadobného rozpočtu, ale veľa z hostí si ich ani nezoberie. Na druhej strane však podstata takýchto darčekov je poďakovanie svadobčanom, že prišli a strávili s vami váš veľký deň. čo teda robiť? Existujú možnosti pre všetkých, stačí si vybrať.

Čítať viac
Dom kultúry Vajnory

Svadobná hostina v Bratislave a okolí

Možností priestorov na svadobnú hostinu je v Bratislave a jej okolí nespočetné množstvo. Niektoré sú lepšie, niektoré horšie. Niektoré drahšie a niektoré lacnejšie. Prečitajte si o rôznych možnostiach v rôznych cenových kategóriách.

Čítať viac
plánovanie svadby

Svadobný dátum a miesto

Svadobný dátum ako aj miesto sú často kľúčové v konečnom výsledku svadobného plánovania. Avšak rok má 356 (niekedy aj 366) dní a ako si má človek vybrať ten správny dátum? A ako si vybrať medzi toľkými priestormi na hostinu? A kde obrad? To všetko a ešte viac sa dočítate v tomto článku.

Čítať viac
svadobný rozpočet

Svadobný rozpočet

Rozpočet nie je priorita pre každého a tiež by som chcela patriť medzi tých šťastlivcov. Ale pre väčšinu z nás je dôležité mať aspoň akú-takú predstavu, koľko nás taká sranda môže vyjsť. Odpoveď znie: ani srnka netuší. Aspoň to som si myslela, keď som si prečítala fóra a diskusie na túto tému pred začiatkom plánovania.

Čítať viac
priestory na svadobnú hostinu

Priestory na svadobnú hostinu

Miesto hostiny je pri slovenských svadbách veľmi dôležitá súčasť svadobného dňa, pretože tam svadobčania trávia väčšinu dňa a noci a preto je potrebné zvážiť, čo od tohto priestoru očakávate a na čo by ste si mali dať pozor.

Čítať viac

Prvé tri kroky pri plánovaní svadby…

Ako začať? Čo robiť po zásnubách? Hoci sa to možno na začiatku plánovania zdá logicke a veľa článkov vám povie, že prvý krok je určiť si rozpočet, nie je to tak. Stanovenie si priorít je asi najdôležitejší prvý krok. Verte mi, že vám to ušetrí ešte veľmi veľa energie, času a možno hádok pri rozhodovaní.

Čítať viac